Hoerie, hoera! Vandaag maak ik koekjes met een van m’n favoriete lekkernijen. Deze Reese’s cookies klinken niet alleen geniaal, ze zíjn het ook gewoon. Graag gedaan!
Wie Zon(dig)dag al een tijdje volgt, weet dat ik compleet onverantwoord verslaafd ben aan pindakaas. En naar mijn mening is pindakaas en chocolade dé perfecte combinatie. Ik moet je dus niet vertellen dat Reese’s Peanut Butter Cups niet lang leven wanneer ik in de buurt ben. Jammer genoeg zijn deze zalige lekkernijen niet overal te verkrijgen. Ik vond de mijne bij Jumbo. Vind je geen mini’s? Dan kan je perfect de grote in stukjes hakken. Veel bakplezier!
PS Wist je trouwens dat ik als wanhopige fan ook zelf al witte Peanut Butter Cups maakte omdat die in ons land enorm zeldzaam zijn? Hier vind je het recept.
Ingrediënten voor zo’n 20 koekjes:
- 60 g zachte boter
- 50 g pindakaas
- 80 g lichtbruine basterdsuiker
- 100 g witte kristalsuiker
- 1 ei
- koffielepeltje vanillearoma
- 220 g bloem
- snuf zout
- koffielepeltje bakpoeder
- 150 g mini-Reese’s Peanut Butter Cups (+ 20 extra)
Meer Zon(dig)dag? Hier vind je alle receptjes in een handig overzicht.
Met dank aan Jumbo, KitchenAid & IKEA
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier